Odin Award er en del af Odense Iværksætterfestival
Iværksætter Odense-prisen opstod ud fra ønsket om at sætte spot på iværksætterkulturen i Odense – at give et skulderklap til de iværksættere, der følger deres drøm om egen virksomhed. Prisen er blevet til i et samarbejde mellem Erhverv+, Odense Iværksætterservice og iværksættermiljøerne i Odense. Fra 2021 slås Iværksætter Odense-prisen og Odin Award sammen til en stor prisfest, hvor vi med max. energi og fokus får hyldet de iværksættere der kan og vil. Nedenfor hylder vi vinderne af IværksætterOdense-prisen gennem årene.
Vinderne i år 2020 var Dennis Teilmann Maigaard med appen NaturEventyr. Appen blev lanceret i oktober 2019 og har til formål at give børn og voksne gode rammer for naturoplevelser. Gennem eventyr skrevet unikt til hvert område engageres børnene på gåture og får blikket væk fra den ellers så dragende skærm.
Andenpladsen i konkurrencen gik til By Hansens, som laver hverdagskonfekture med kikærtemasse og chokolade, mens tredjepladsen gik til Nathalie Gaia Dahl fra Von Linné Studio, som laver plantetryk på genbrugstekstiler.
Publikumsprisen, som blev uddelt gennem en digital afstemning, gik til Kobots Aps, der med direktør Peter Hartvigsen i spidsen har udviklet en stemmestyret robot til byggebranchen, der kan reducere nedslidningen markant.
I 2019 vandt Jan H. Pedersen med virksomheden Proxima Centauri ApS. Virksomheden udvikler udstyr til automatisk tykkelsesmåling af naturtarme baseret på robotteknologi. Opfindelsen som Jan Pedersen pitchede til juryen er en robot til produktionen af pølser, som opsamler og måler tarmens længde og diameter for derefter at sortere tarmene. Opfindelsen vurderer han til at kunne spare slagterierne både hvad angår omkostninger og transportid, samt mindske forureningen og øge fødevaresikkerheden.
På andenpladsen fandt juryen frem til Airwallet, som er en betalings-løsning til ubemandede betalings-steder. Dette kan eksempelvis være vaskekældre, hvor ældre vaskemaskiner livsforlænges med Airwallets teknologi. Tredjepladsen gik til Vain Dane, et dansk produceret tøjmærke, bæredygtigt sportstøjsbrand til mænd og kvinder, fremstillet af regenereret nylon.
I år 2018 bestod vinderene af Casper Slots, Morten Andersen og Martin Jensen med virksomheden Particle3D ApS. Virksomheden har opfundet et knoglelignede materiale der kan 3d-printes, og dermed printe implantater, som kan optages og transformeres af kroppen. En teknologi der vil kunne revolutionere den måde, man udfører kæbekirurgi på i dag.
Andenpladsen i konkurrencen gik til Fogsgaards Renseri, med en succeshistorie om et syrisk flygtningepar der har købt og fået en forretning ud af et fallerende renseri. Tredjepladsen blev tildelt Lorenz Technology ApS der udvikler droneløsninger til securityopgaver og inspektion.
Vinderen i år 2017 blev Tendo for People med Sofie Wohe i direktørstolen. Hun har udviklet en blød robothandske, der fungerer som et exoskelet. Ideen stammer fra da Sofie Wohe skrev speciale og er inspireret af hendes egen families oplevelse med gigt i hænderne. Robothandsken er tiltænkt mennesker, der har tabt førligheden eller har nedsat gribekraft i hånden.
Andenpladsen gik til den globale undervisningplatform Game Coach, som var målrettet e-sport. Virksomheden er ikke længere aktiv. Tredjepladsen gik til Buildcode, som udvikler specialiserede serviceydelser, hvor droner opmåler og visualiserer byggepladser såvel som eksisterende byggerier.
Følg os her for nyheder om næste begivenhed!